بسمه تعالی شیوه نامه استفاده شرکتها و موسسات دانش بنیان از مزایای «ورود موقت کالا برای پردازش» به منظور فراهم نمودن امکان استفاده شرکتها و موسسات دانش بنیان از مزایای «ورود موقت کالا برای پردازش»، شیوه نامه زیر به تصویب کارگروه رسید: ماده1- شرکتها و موسسات دانش بنیان می توانند با معرفی «دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا» از اجازه ورود موقت مواد اولیه و کالاهای مورد مصرف در تولید، تکمیل، آمادهسازی و بستهبندی کالاهای دانش بنیان صادراتی استفاده نمایند. کالاهای دانش بنیان صادراتی موردنظر باید در فهرست کالاهای دانش بنیان مصوب کارگروه بوده و جزء فعالیتهای مورد تأیید شرکت دانش بنیان باشد. تبصره- آن دسته از شرکتهای دانشبنیان که دارای یکی از مجوزهای وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی هستند (از قبیل جواز تأسیس، پروانه بهره برداری، کارت شناسایی، گواهی فعالیت صنعتی، گواهی کشف و پروانه اکتشاف) مشمول این دستورالعمل نبوده و برای استفاده از مجوزهای ورود موقت از رویه های معمول گمرک اقدام می نمایند. ماده2- صدور مجوز برای ورود موقت برای پردازش، حداکثر به میزان ظرفیت اسمی سالانه شرکت دانش بنیان سازنده یا تولید کننده کالا میباشد که به تأیید دبیرخانه کارگروه می رسد. ماده3- مطابق تبصره (3) ماده (86) آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی مصوب 6/12/91، محصولات بدست آمده می تواند به نام اشخاصی غیر از واردکننده صادر شود که در این صورت پروانه صادراتی مربوط، برای ابطال تضمین یا تعهد کافی است. ماده4- مطابق ماده (88) آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی مصوب 6/12/91، چنانچه کالای وارده یا محصولات به دست آمده از پردازش در مهلت مقرر حسب مورد ترخیص قطعی یا برگشت و یا صادر نشود، در صورت تشخیص عمدی بودن علاوه بر وصول تضمین، مشمول مقررات قاچاق و در غیر این صورت نسبت به وصول تضمین و پیگیری اجرای تعهد اقدام خواهد شد. در صورت صدور رأی قطعی مبنی بر قاچاق، وجه تضمین وصولی به عنوان بخشی از جریمه منظور میشود.
این شیوه نامه در (4) ماده و (1) تبصره در جلسه مورخ 22/12/1394 به تصویب کارگروه رسید.
راهنمای «ورود موقت برای پردازش» جهت شرکتها و موسسات دانش بنیان 1- شرکتها و موسسات دانش بنیان می توانند با معرفی دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان، از اجازه ورود موقت مواد اولیه و کالاهای مورد مصرف در تولید، تکمیل، آمادهسازی و بستهبندی کالاهای دانش بنیان صادراتی استفاده نمایند. کالاهای دانش بنیان صادراتی موردنظر باید در فهرست کالاهای دانش بنیان مصوب کارگروه بوده و جزء فعالیتهای مورد تأیید شرکت باشد. 2- آن دسته از شرکتهای دانشبنیان که دارای یکی از مجوزهای وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند (از قبیل جواز تأسیس، پروانه بهره برداری، کارت شناسایی، گواهی فعالیت صنعتی، گواهی کشف و پروانه اکتشاف)، مشمول این مجوزها نبوده و برای استفاده از مجوزهای ورود موقت از رویه های معمول اقدام می نمایند. 3- صدور مجوز برای ورود موقت برای پردازش، حداکثر به میزان ظرفیت اسمی سالانه شرکت دانش بنیان سازنده یا تولید کننده کالا میباشد که به تأیید دبیرخانه کارگروه می رسد 4- مطابق تبصره (3) ماده (86) آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی مصوب 91/12/6، محصولات بدست آمده می تواند به نام اشخاصی غیر از واردکننده صادر شود که در این صورت پروانه صادراتی مربوط، برای ابطال تضمین یا تعهد کافی است. 5- چنانچه محصول نهایی که شرکت قصد صادرات آن را دارد، قبلا به عنوان کالای دانش بنیان به تایید کارگروه نرسیده باشد، لازم است شرایط مربوط به کالاها/ خدمات دانش بنیان و نیز معیار دانش فنی مبتنی بر تحقیق و توسعه (که در آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان ذکر شده است) توسط کارگزار مورد بررسی و تایید قرار بگیرد. 6- مطابق ماده (88) آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی مصوب 6/12/91، چنانچه کالای وارده یا محصولات به دست آمده از پردازش در مهلت مقرر حسب مورد ترخیص قطعی یا برگشت و یا صادر نشود، در صورت تشخیص عمدی بودن علاوه بر وصول تضمین، مشمول مقررات قاچاق و در غیر این صورت نسبت به وصول تضمین و پیگیری اجرای تعهد اقدام خواهد شد. در صورت صدور رأی قطعی مبنی بر قاچاق، وجه تضمین وصولی به عنوان بخشی از جریمه منظور میشود. 7-هنگام صدور کالا به خارج از کشور باید شماره پروانه ورود موقت در پروانه صادرات ذکر گردد. 8- شرکتهای دانش بنیان متقای لازم است این فرم را پس از تکمیل به انضمام سایر مدارک مورد نیاز، به آدرس customs@daneshbonyan.ir ایمیل نمایند.
9- دبیرخانه کارگروه تقاضاهای واصله را بررسی و در صورت تایید، شرکتها را جهت استفاده از مجوز ورود موقت، به گمرک معرفی می نماید. |
![]() |
![]() |
![]() |