بسمه تعالی شیوهنامه انتخاب و فعالیت کارگزاران بهمنظور انجام فرآیند ارزیابی شرکتها و موسسات دانشبنیان ماده 1) تعاریف قانون: قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات مصوب 1389 مجلس شورای اسلامی. سامانه: سامانه الکترونیکی متمرکز «ارزیابی شرکتها و موسسات دانشبنیان» شرکت متقاضی: شرکت یا موسسهای که ضمن ثبتنام و تکمیل اطلاعات و اسناد مورد نیاز در سامانه، متقاضی استفاده از تسهیلات مورد نظر قانون میباشند. کارگروه: کارگروه «ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانشبنیان و نظارت بر اجرا» موضوع ماده (3) آییننامه اجرایی «قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات». کارگزار: آن دسته از نهادها، شرکتها و یا موسساتی که وظیفه ارزیابی تخصصی شرکتهای متقاضی بهرهمندی از تسهیلات قانون را برعهده دارند و بر اساس این شیوهنامه توسط دبیرخانه کارگروه انتخاب میشوند. سرارزیاب: کارشناس ارزیابی مستقر در کارگزار که مسئولیت اصلی ارزیابی شرکتهای متقاضی و ارائه و دفاع از نتایج ارزیابی را بر عهده دارد. ماده 2) شرایط کارگزاران کارگزاران باید شرایط زیر را داشته باشند:
ماده 3) شرایط و وظایف تیم ارزیابی تیمهای ارزیابی مورد استفاده متشکل از سه نقش سرارزیاب، کارشناس حسابداری و کارشناس فنی با شرایط زیر هستند: 3-1- یک نفر به عنوان سرارزیاب، مستقر در کارگزار، با شرایط زیر:
تبصره 1- دبیرخانه میتواند بر مبنای شروطی نظیر مدرک تحصیلی و سابقه کار، شرایط سرارزیاب را تعدیل نماید.
ماده 4)- وظایف سرارزیاب سرارزیاب به عنوان مسئول اصلی ارزیابی، وظایف زیر را برعهده دارد:
تبصره 1- کارگزار مجاز نیست در سرمایه و منافع شرکتهای متقاضی، شریک و سهیم باشد. همچنین هرگونه همکاری یا ارائه مشاوره به شرکت متقاضی ارجاع شده، باید پیش از ارزیابی به اطلاع دبیرخانه کارگروه برسد. تبصره 2- سرارزیاب، کارشناس حسابداری و کارشناس فنی، صرفا پس از تأیید دبیرخانه میتوانند آغاز به کار کنند. تبصره 3- پذیرفتن دو نقش از سه نقش فوق در تیم ارزیابی توسط یک فرد واحد در تیم ارزیابی بلامانع است. ماده 5) الزامات فرآیند ارزیابی:کارگزاران باید الزامات ذیل را در فرآیند ارزیابی خود لحاظ نمایند:
تبصره 1: در صورتی که کارگزار امکان ارزیابی تخصصی شرکتهای متقاضی ارجاعی را نداشته باشد، موظف است طی3 روز کاری، مراتب را به دبیرخانه کارگروه اعلام میکند. ماده 6) انتخاب کارگزار اعضای کارگروه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان و یا پارکهای علم و فناوری و سایر دستگاههای متولی توسعه شرکتهای دانشبنیان، میتوانند رزومه متقاضیان همکاری در فرایند ارزیابی دانشبنیان را به دبیرخانه کارگروه پیشنهاد دهند. همچنین شرکتها و موسسات متقاضی، راسا میتوانند رزومه خود را به دبیرخانه کارگروه پیشنهاد دهند. انتخاب، تمدید و لغو همکاری با کارگزاران، بر مبنای شرایط مواد (2) و (3) این شیوهنامه و با تصویب دبیرخانه انجام میشود و قرارداد همکاری بین دبیرخانه کارگروه و کارگزار منعقد خواهد شد. ماده 7) گردش کار ارزیابی شرکتهای متقاضی شرکتهای متقاضی که از سوی دبیرخانه کارگروه به کارگزاران معرفی میشوند، توسط کارگزاران از طریق بازدید و بررسی اسناد و مدارک مالی و حسابداری و...، بر اساس شاخصهای مورد نظر «آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانشبنیان» مصوب کارگروه، بررسی شده و نتایج آن در اختیار دبیرخانه کارگروه قرار میگیرد. ماده 8) نحوه محاسبه هزینههای ارزیابی هزینه ارزیابی شرکتهای متقاضی، بر اساس معیارهای ذیل به صورت سالیانه از طرف دبیرخانه کارگروه تعیین و در اختیار کارگزار قرار میگیرد:
ماده 9) نظارت بر عملکرد کارگزاراندبیرخانه کارگروه موظف است بر عملکرد کارگزاران بطور مداوم نظارت نموده و نتایج آن را در اختیار کارگروه قرار دهد. نظارت بر عملکرد بر مبنای معیارهای مواد (2) و (3) این شیوهنامه و سایر معیارهای مرتبط با عملکرد کارگزاران، انجام میشود. تداوم، تعداد و نوع شرکتهای متقاضی قابل ارجاع، تمدید قرارداد و هزینههای پرداختی برای ارزیابی، متناسب با نتیجه این ارزیابیها تنظیم خواهد شد. تبصره 1- در صورت همکاری مناسب و عمل به مفاد قرارداد و پاسخگویی سریع و منظم به درخواستهای دبیرخانه کارگروه، تمدید مدت قرارداد بلامانع است. تمدید قرارداد با کارگزاران، منوط به کسب حداقل امتیاز لازم در فرآیند نظارت بر عملکرد ارزیابی است. ماده 10) حل اختلافات اختلافات میان دبیرخانه کارگروه و کارگزار در خصوص نحوه همکاری و اجرای قرارداد، ابتدا از طریق گفتگو میان طرفین برطرف میشود و در نهایت امور حقوقی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، داور مرضیالطرفین برای رفع اختلاف خواهد بود. ماده 11) فسخ قرارداد در صورتی که کارگزار برای یک یا چند بار مرتکب تخلف شود، دبیرخانه کارگروه پس از تایید کارگروه، میتواند قرارداد را یک طرفه فسخ نماید. در صورت فسخ یا پایان زمان قرارداد، کارگزار موظف است نتیجه بررسی نهایی خود را در خصوص شرکتهایی که فرایند تشخیص آنها را آغاز کرده، به دبیرخانه کارگروه ارائه دهد. هرگونه تخلف کارگزاران به گونهای که موجب متضرر شدن و از دست رفتن حقوق شرکتهای متقاضی شود (نظیر انتشار اطلاعات محرمانه شرکتها و ...) منجر به فسخ قرارداد و مستلزم پرداخت جریمه خواهد بود و در مراجع قانونی و قضایی پیگیری خواهد شد.
این شیوهنامه در 11 ماده و 6 تبصره در جلسه مورخ 18/10/1395 به تصویب کارگروه رسید و «شیوه نامه انتخاب و فعالیت شرکتهای ارزیاب به منظور انجام فرآیند ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانشبنیان» مصوب جلسه کارگروه مورخ 3/9/1393 و «آیین نامه انتخاب و فعالیت کارگزاران به منظور انجام فرآیند تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانشبنیان» مصوب جلسه کارگروه مورخ 20/12/1391 لغو میشود. |
![]() |